La Floresta (part 1)

Hans Beckers

Muziek

toonmoment

In zijn nieuwe project LA FLORESTA onderzoekt Hans Beckers de verhouding tussen mens, natuur en technologie. Hoe ervaren we stilte in dit technologische tijdperk?

La Floresta is een performatieve klankinstallatie die teruggaat naar de wortels van de muziek, met materialen die de mens als eerste klankmakers gebruikte. Het publiek wordt uitgenodigd om open te luisteren, te focussen en in te zoomen op klanken waar we normaal aan zouden voorbijgaan. Klanken van bladeren, stenen, zand, schelpen, water, zaaddozen, … die toch een enorme diepgang en muzikaliteit in zich herbergen.

Met La Floresta wordt er een andere, receptievere manier van luisteren aangereikt. Een ontvankelijke en bewuste manier van luisteren doet ons stilstaan, scherpt ons bewustzijn en creëert een grotere gevoeligheid tegen over onze omgeving, onszelf en onze medemens.

Elke voorstelling is een unieke totaalervaring waar natuur centraal staat en waar het visuele, het luisteren, het tactiele en de geur en smaakbeleving samenkomen. Door het samen delen van ‘klankrituelen’, waarbij uitvoerders en publiek een ‘community of listeners’ vormen, wordt het verdiepend luisteren nog meer aangewakkerd.

Credits

Muzikanten: Hans Beckers en Berlinde Deman
Foto`s: Senne Van Loock

€ 8 - Duur: 60'
Zaterdag 18.30u,  H31  Stenedorpstraat 57
Zaterdag 20.30u,  H31  Stenedorpstraat 57

 Huiskamers met dit icoon zijn toegankelijk met een rolstoel. Het toilet is er soms niet toegankelijk.
Als je minder mobiel bent, gelieve dit bij de reservering door te geven.