Chambres d'O 2023, Oostende

Cacha Mundinho

Muziek

Onweerstaanbare grooves uit de Portugeessprekende muziekculturen.

De jonge Joana Almeida is singer-songwriter en de eerste vrouwelijke klassieke fadogitarist van Portugal. Haar band heet Cacha Mundinho en hun muziek swingt de pan uit. Je hoort o.a. fado, jazz, Kaapverdiaanse en Braziliaanse muziek. Zoveel ritme in één smeltkroes, probeer daar maar eens stil bij te blijven zitten. We verklappen het alvast, dat gaat je niet lukken!

De basiscomposities van Cacha Mundinho komen van vocaliste/gitariste Joana Almeida, aangevuld en verrijkt met de inbreng van Sjahin During op percussie en Maripepa Contreras op hobo en Pedro Ferreira op contrabas. Het woord `cacha` komt uit het creools van Kaapverdië en is een verbastering van "vangen", `mundinho` komt van mundo en betekent “kleine wereld” ... Cachamundinho: “catch a small world.”

Het Cacha Mundinho Quartet is een geheel nieuw akoestisch initiatief dat spontaan is ontstaan gedurende de covid-19 periode tijdens jamsessies van bevriende muzikanten die in dezelfde wijk wonen en de tijd namen om nieuwe muzikale inspiratiebronnen aan te boren. Voor Chambres d`O komen ze spelen als trio.

Joana Almeida - stem & gitaar
Maripepa Contreras - oboe & duduk
Sjahin During - percussie

€ 8 - Duur: 30'
Zaterdag 17.30u,  H27  Spaarzaamheidstraat 13
Zaterdag 20.30u,  H27  Spaarzaamheidstraat 13

Deze huiskamer is niet toegankelijk met een rolstoel.